En sommeraften i Ribe

Skateboard.dk har modtaget en lille beretning om et lille skate-trip til FSRs nyeste kreation i Ribe. Afsenderen er ingen ringere end Esbjerg-legende, Morten Knak

Vi stillede bilen lidt derfra. Vores udmærkede chauffør valgte parkeringspladsen for enden af seminariehuset, måske for at være lidt incognito - eller fordi der var vejarbejde ved den rundkørsel der ville føre os op til Idrætshallens udvidede parkeringsplads (det kunne også være skolens). Nuvel, vi var her fordi der var kommet friskt beton, og det er jo vigtigt at interessere sig for andre parker end den man kender ud og ind? Bo havde gjort lidt lobby-arbejde, og forhandlet sig til en håndfuld meet'n'greet pladser ved FSR og R$D for Esbjerg Skateforenings bestyrelse.


Back on track; bag byggepladsens hegn lå vidunderet, ny glæde, ny smerte, på størrelse med en håndboldbane, men med en helt anden verden af muligheder. Corona-hilsner blev udvekslet mens der blev målt linier, på det tidspunkt helt fantasiløst, men efter et par "end to end" ture begyndte de at opløse sig selv til det virvar af muligheder der vil holde stedet attraktivt for de lokale, og køreturen værd for de knap så lokale.


De to ender fungerer godt som set-up område - quarter med dyb platform i den ene ende, bred flad bank i den anden. Fra enderne kan man "skyde" i alle retninger uden at skyde forbi - jeg forsøger at remse op:
Hubba, kinked rail, spine to china-curved-bank, kvart volcano, lang lav quarter der lukker området mod nord, bank-fladt-bank med centralt placeret rail i den ene ende, lang! ledge/manny-pad i 2 niveauer, fritstående granit-ledge, fritstående flatbar, upward slappy curb, ledge i midten af ende bank'en, en slappy-curb og et stykke quarter, begge med "Ribe-coping" (kommer tilbage til dem!), og en lille ondsindet klippeblok i det ene hjørne, som man inderst inde godt ved man skal lade være, men som skriger så højt på din opmærksomhed, at du ikke kan blive ved med at ignorere den.

 


"Ribe-coping" er skræmmende - forestil dig en fin, smooth, velpoleret poolcoping - og så se om du kan forestille dig det modsatte! Jeg tænker, mig at det er et statement der gør oprør mod den fordom (hvis den eksisterer?) at det er umuligt at skate i Ribe, for der er jo kun brosten... Jeg fandt ikke selv modet til at tail-board-lip-noseslide sekvenserne af skødesløst placerede klippestykker, men jeg fik æren af at se flere af de indbudte forcere obstaklet med overraskende lethed - og overraskelsen var nok også deres? Åbenbart et mind trick fra FSR - good call!
Skyggerne blev længere og forsvandt helt, ligesom vi også gjorde os klar til at forsvinde.


Vejen ud af parken (samme som vejen ind), råder over et stair-set, 2 flat 2, som Crafty - Aabenraas svar på en evighedsmaskine - nægtede at slippe før han havde vundet over dem. Han tabte i hvert fald ikke, men jeg må nok henvise til FSRs facetagram for dokumentation.

 


Jeg glæder mig til den bliver officielt åben for offentligheden, ligesom jeg glæder mig til at se hvad den gør ved Ribes ungdom.
Tak til FSR og R$D
LUV, Knakken