Ingen kan bygge en skatepark alene

Skateboard.dks jyske kapitel hookede up med FSR-crewet, da de var i Varde i sommers, og fik en snak om livet som parkbygger.

 

 

Som de fleste nok er klar over, så er FSR Beton ved at dække det meste af jylland og øerne i beton. Det var derfor oplagt, at Skateboard.dk fik sig en snak med Balder og Herm om, hvad det er de har gang i.

I Varde møder vi de to mænd efter en lang dag i smatten. De har slået sig ned foran et bål af brugte forskalningsbrædder, sammen med resten af crewet.

Der er ikke noget, der kan binde to mænd sammen, som flydende beton. Balder og Herm svarer derfor altid det same på same tid, når de bliver stillet et spørgsmål.

Skateboard.dk:

Hvordan er I kommet i gang med at bygge beton?

FSR:

Vi begyndte at bygge skateparks i 2011. Vi arbejdede for Pivotech og byggede en masse parks for dem i Sverige.

I efteråret 2013, startede vi vores eget firma. Meningen var egentlig bare, at vi skulle lave et enkelt lille job i Skt Jørgens Parken (Knallertparken red.) i Odense. Men før vi var færdige, fik vi et  job mere i Søndersø på fyn.

Året efter håbede vi bare på, at tendensen med små jobs rundt i landet ville fortsætte. Men udover et par små projekter i Odense og Århus og to uger i Hørsholm, endte vi med at leje os selv ud det meste af året, til projekter i Sverige og Norge sammen med andre firmaer.

I 2015 har vi været heldige, at få en del projekter i Danmark, indtil videre har vi etableret parks i Kalundborg, Samsø og nu Varde. Efter Varde skal vi igang med et projekt i Munkebo på fyn.

Skateboard.dk:

Ja I er lidt blevet provinsens foretrukne betonleverandør. Hvordan er det gået til for sådan et par storbydrenge?

Balder rejser sig og går over os smider et par forskalningsbrædder mere på bålet. Herm stener vidst bare. For der kommer intet svar.

Skateboard.dk:

Hva rødder tror sgu vi skal speede processen lidt op, hvis vi skal nå det mens det stadig er ild i flammerne.

FSR:

Ja sorry, nu skal vi være der.

Efter Grindline etablerede fælledparken, gik beton feberen amok herhjemme og der er igennem de seneste 5 år poppet over 20 betonparks frem, fordelt over hele landet, fra Skørping til Hørsholm.

Vi kan personligt godt lide, at komme rundt i landet og møde lokale-skatere og gøre vores for, at de for så gode forhold som muligt.

Skateboard.dk:

Der er også dejligt i provinsen. Jeg synes I sætter et hårdt hold her i Varde. Man kunne næsten tro, at det var vigtigere at kunne skate end støbe beton, hvis man skal rundt med FSR. Fortæl lidt om jeres crew og hvorfor det er skruet sammen som det er.

 

FSR:

Skate-talent har intet at sige, i forhold til ansættelseskvalifikationer. Vi vil bare arbejde sammen med dedikerede skatere, der har hjertet med i det, de laver på arbejdet, såvel som på session efter arbejde.

Vores crew består af Gorm, Stege og Hugo. De er alle 100% passionerede skateboardere med en høj arbejdsmoral. Vi har hevet dem igennem de værst tænkelige scenarier, men gang på gang har de bidt tænderne sammen og stået det ud. Vi er jo allesammen gode venner og fælleskabet bliver prioteret højest. Det er udgangspunktet, når vi arbejder. Alle har en lige vigtig function. Ingen kan undværes.

Vi stræber alle efter det samme mål og uden den fælles stædighed fra alle i crewet, eksisterede FSR ikke. Ingen kan bygge en skatepark alene.

Hovedet arbejder  også med os i Varde. Vi har arbejdet sammen mange gange før. Han både arbejder og skater hårdt. Men ryggen driller ham lidt for tiden, så han har brug for en pause. Vi håber han kommer igen, når han bliver frisk.

Skateboard.dk:

Sygt crew. I lukker jo parker hurtigere end i kan bygge dem.

Nå men som I selv fortæller, så har I jo rejst en del rundt i landet. Hvad er jeres favoritspot i DK?

FSR:

Det er Fælledparken. Det er den største og den bedste.

Skateboard.dk:

Sådan I støtter om om jeres baghave. Vi må se om vi kan få lavet et spotcheck der på et tidspunkt.

FSR:

Ja det burde I nok. Har hørt at det er rimelig kendt hehe

Skateboard.dk:

Hvad er det egentligt der gør det fedt at være parkbygger? I render jo rundt i sand, mudder og mørtel hele dagen.

FSR:

Noget af det, jeg syntes er rigtig fedt ,er at man giver tilbage til skating på en helt unik måde! Og det at kunne være med til at præge den danske skatescene og udvikle dansk skating.

Skateboard.dk:

Arh det er også helt dope.

Bliver man ikke arbejdsskadet? Tænker på at man som skater ser byen på en ny møde...ser spots over alt, du ved. Har I det på samme måde, når I kommer til en park?

FSR:

Tjo lidt arbejdsskadet bliver man vel, prøver altid på bare at skate, når vi gør det! Men selvfølgelig gør man det, vi er jo også nødt til at kigge på ting på gaden såvel som i en park og snakke om dem, se om de kan bygges på en måde, som vi mener de vilje fungere på;)

Skateboard.dk:

Jeres firma vokser og nu har I fået egen bil. Hvad er ambitionerne de kommende år?

Igen er FSR-drengene fraværende.

Skateboard.dks udsendte tænker:

Jeg er glad for, at de bygger beton hurtigere end de svarer på spørgsmål.

Endnu lidt tid går….og så pludselig.

FSR:

- Ja, det er gået utrolig stærkt. Meget hurtigere, end vi nogen sinde havde turde håbe på.

Vores ambitioner for de kommende år er, at bygge en masse fede parks rundt omkring i landet Parks som er sjove at skate nu, samt for de kommende generationer.

Skateboard.dk:

Det er et nobelt formål. I har ikke en ambition om at ride på den jyske betonbølge og så trække jer tilbage i 2020 som betonmillionærer?

FSR:

Vi kommer nok aldrig til at blive betonmillionærer af at bygge skatepark. Det er heller ikke derfor vi gør det.

 

Stilheden sænker sig igen omkring bålet ved bowlen Varde og Skateboard.dks udsendte liste stille og roligt over til stationcaren kører stille hjem. På vej ud af parkeringspladsen kaster jeg et blik på FSR-crewet der stadig sidder omkring de sidste flammer.